رایزن

پیام مدیر

رایزن هم‌چون بالی‌ست برای پرواز احترام و احتشام مخاطبان خود و از این رو برگزاری هر رویدادی را خلق یک اثر هنری می‌داند تا این رهگذر نه برای خود، که برای میهمانان جایگاه و پایگاهی در شأن آنان بیافریند پس برگزاری و برپایی هر سمینار و نشست و همایش و میزگرد یک اتفاق است و خلاقیت‌های خاص خود را می‌طلبد زیرا رایزن، جذابیت‌ها برای شماست.

رایزن اما تنها محلی برای آمدوشد صاحبان کسب‌وکار نیست. قدمگاه اهل فکر و فضل نیز هست و از این منظر چتری‌ست که هم فعالان اقتصادی در زیر جایی برای خود خواهند یافت هم اهالی فرهنگ. براین‌اساس نیل به اعتباربخشی به نام‌ها مقصود و منظور ما در رایزن است تا آوازه‌ای به آنان هدیه کنیم آن‌طور که لایقش هستند. پس بر ما واجب و لازم است تا در رویدادها، چیزی بیش از برگزاریِ صرف ظاهر و حاضرش شویم و گام‌به‌گام و دوشادوش، در کنار برگزارکنندگان باشیم و در خور شأن و شخصیتِ سازمان و ارگان و نهاد متبوع‌شان و به‌ویژه میهمانان ارجمندشان باشد، و این همه در راستای مثلثِ عظمت، قدرت و اصالت است که ما در رایزن از روز آغاز به آن اندیشیدیم و مطمح نظر داشتیم.

ما حتی برای ایجاد و احداث مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن، از یکی از برترین و بهترین معماران ایرانی که صاحب نامی و جایی در جهانِ معماری است، دعوت کردیم تا با طرحی و نقشی شایسته و مواد و مصالحی اعلا، دست به ساخت این مجموعۀ فرهنگی زند تا هرگاه رایزن در خور برپایی رویدادهای خود دانستید، ضیافتی باشکوه، چشم‌انواز و خاطره‌انگیز برایتان رقم بزنیم، آن هم در فضایی مجاور کوهپایه‌های البرز، شمال تهران، دارآباد.

پس اگر مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن را برگزیدید، یقین بدانید خاطره‌اش در خاطرتان خواهد ماند، تا همیشه.

رایزن

مأموریت

مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی با پیشینه و پشتوانه‌ای به قدر و قدّ چهاردهه دارای جایگاهی ممتاز در میان نهادها و مؤسسه‌های پژوهشی، علمی و فرهنگی است. ازاین‌رو دغدغۀ همیشگی مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن، از بدو تأسیس تا اکنون این بوده که فعالیت‌های آن حفظ نام و آوازۀ آن مرکز معظم باشد.

درنتیجه برگزاری رویدادهای فخیم و اصیل متناسب با نهاد متبوع خود و حفاظت و صیانت از وجهه و چهرۀ ملّی و بین‌المللی آن، در جهت خدمات علمی و پژوهشی این مؤسسه به ایران و اسلام را مدنظر قرار داده است و خود را در راستای اصول و عهودِ سه‌گانۀ خود یعنی عظمت، قدرت و اصالت موظف می‌داند.

پس برای هر رویداد، طرحی مختص همان برنامه اندیشیده می‌شود که وقتی به اجرا درمی‌آید، برای میهمانان، متفاوت با آن‌چه تاکنون دیده‌اند، خواهد بود چون شأنِ آنان بسیار والا و بالاست و محق هستند همایشی، سمیناری، نشستی، میزگردی و حتی نمایشگاهی شکوهمند را در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن تجربه کنند.

چشم‌انداز

مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن بِشکوه‌ترین میزبانی را برای میهمانان ارجمند خود به منصۀ ظهور و بروز خواهد رساند و با درهم‌آمیزیِ خلاقیت و نوآوری، برترین کیفیت و کمیّت را پیش چشم خواهد گذاشت تا با هدفِ همیشه و هموارۀ خود، ناب‌ترین و خاص‌ترین تجربۀ برگزاری رویداد را رقم زند.

رایزن

دربارۀ ما

 

مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن هویت خود را از مرکز دایرة‌المعارف بزرگ اسلامی می‌گیرد و جزئی از این نهاد پژوهشی محسوب می‌شود و از این رو آوازۀ این مرکز همواره پشتوانه‌ای برای رایزن بوده ‌است.

مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی مؤسسه‌ای علمی ـ پژوهشی است که در اسفند ماه 1362 به منظور تدوین و انتشار دانشنامه‌های عمومی و تخصصی و کتب مرجع در ابعاد مختلف معارف بشری به‌ویژه فرهنگ و تمدّن اسلامی و ایرانی بنیاد نهاده شد. برای تحقّق این هدف، پی‌ریزی سازمان علمی توانا و منسجمی ضروری می‌نمود. بدین سبب، طرّاح و بنیان‌گذار این مرکز، سید محمدکاظم موسوی بجنوردی، تعدادی از برجسته‌ترین دانشمندان و محققان ایرانی را به همکاری فرا خواند. اعضای این گروه که هستۀ اولیۀ سازمان علمی دایرة‌المعارف را تشکیل می‌دادند، با بررسی شیوه‌های دانشنامه نگاری، به تبیین راههای وصول به این اهداف و تهیه و اجرای طرحی علمی پرداختند و به عنوان نخستین گام، تألیف دائرةالمعارف بزرگ اسلامی را در دستور کار خود قرار دادند. اجرای طرح عملاً از اواسط سال 1363 آغاز شد. اگرچه در آغاز، دشواریهایی به لحاظ گردآوری ابزارهای تحقیق، به‌ویژه ایجاد کتابخانه‌ای غنی مشتمل بر اصیل‌ترین و معتبرترین منابع تاریخ و فرهنگ اسلامی و ایرانی، وجود داشت، ولی به تدریج به موازات تشکیل و توسعۀ کتابخانه، سازمان علمی مرکز نیز با دعوت از محقّقان شناخته‌شده و نیز پژوهشگران جوان گسترش یافت و هم‌اکنون بیش از سیصد نفر از اساتید، مؤلفین و پژوهشگران به‌صورت پیوسته و وابسته، به تدوین آثار دانشنامه‌‌ای و تحقیقات خاص اشتغال دارند. تاکنون بیش از 850 هزار جلد کتاب و نشریۀ ادواری در کلیۀ زمینه‌های تاریخ و فرهنگ اسلامی به زبانهای مختلف در کتابخانۀ این مرکز گرد آمده است و این کتابخانه را به بزرگ‌ترین کتابخانۀ تخصصی کشور تبدیل کرده است. کتابخانۀ دیجیتال نیز با دهها هزار عنوان بصورت تمام متن از طریق شبکۀ اینترانت داخلی مرکز در اختیار نویسندگان قرار دارد. اتصال مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به شبکه‌های رایانه‌ای جهانی، ارتباط علمی استوارتری میان این مرکز و دیگر مؤسسات پژوهشی و کتابخانه‌های بزرگ جهان ایجاد کرده، و سبب غنای بیشتر این کتابخانه شده است. شورای عالی علمی مرکز متشکل از 46 نفر از مدیران بخشها و مشاوران علمی و ویراستاران ارشد، بر کلیۀ فعالیتهای علمی نظارت مستقیم دارد.

مدخلهایی که برای دائرةالمعارف بزرگ اسلامی پیش‌بینی می‌شود، کلیۀ زمینه‌های خرد و کلان فرهنگ و تمدن اسلامی، مانند قرآن ‌شناسی، فقه، حدیث، تاریخ سیاسی و اجتماعی، جغرافیای تاریخی و انسانی، اسلام و فرقه‌های اسلامی اعم از فرق مذهبی و مکاتب کلامی، فلسفه و عرفان، زبان و ادبیات سرزمینهای اسلامی، تاریخ علوم ریاضی و طبیعی، هنر و معماری در سرزمینهای اسلامی، مردم‌شناسی، و نیز جنبه‌های فرهنگ بومی و محلی اقوام مسلمان را در بر می‌گیرد. این تنوّع در موضوعات و مدخلهای دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، از یک سو امتیاز آن را بر دانشنامه‌های مشابه که به برخی از موضوعات تمدن اسلامی توجه بیشتری مبذول داشته‌اند، نشان می‌دهد و از سوی دیگر کوششهای گسترده‌تر و عمیق‌تری را برای دستیابی به نکات و جزئیات مهمی از این فرهنگ و تمدن که مورد غفلت قرار گرفته است، طلب می‌کند. ازاین‌رو اصحاب دائرةالمعارف در تألیف و تحقیق، بر منابع اصیل و معتبر و مستند و کهن تکیه دارند و البته از تحقیقات جدید نیز استفاده می‌کنند و می‌کوشند تا عناصر مختلف تاریخ سیاسی و اجتماعی و علمی و ادبی و هنری اسلامی را بی‌طرفانه و با نگاهی علمی از منابع اصلی استخراج کنند و در قالب مقالات منسجم و مستند عرضه کنند. به این دلیل مدخلها و موضوعاتی در این دائرةالمعارف مطرح شده که برخی از آنها برای اولین بار مورد تحقیق دقیق قرار می‌گیرند.

در نتیجه برای چنین مؤسسۀ پژوهشیِ سترگی فرض بود تا صاحب محلی برای برگزاری همایش‌ها، سمینارها، گردهمایی‌ها و میزگردهای ملی و بین‌المللیِ علمی و فرهنگی باشد. با این هدف، مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن، در سال 1383 یعنی آغاز سومین دهۀ فعالیت مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی با نام مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن راه‌اندازی شد و در همۀ این سالها، در راستای حفظ شأن این مؤسسه پژوهشی کوشیده و برنامۀ کاری و حرفه‌ایِ خود را بر سه اصلِ عظمت، قدرت و اصالت بنا نهاده است.

مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن در زمینی به مساحت شصت‌هزار مترمربع احداث‌ شده و با زیربنایی بالغ‌ بر دوازده‌هزار متـرمربع دربرگیرندۀ تالارهای متعدد برای برپایی رویدادهای عمومی و تخصصی، دیپلماتیک، سخنرانی‌ها، میزگردهای ویژه، دوره‌های آموزشی و نمایشگاه‌ها است.

رایزن

معماریِ رایزن؛ تفاوت و جسارت در طراحی بنا

مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن پیشینه‌ای بیش از دو دهه دارد. جایی در جوار مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی که در سال 1378، با حضور سیّدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت گشایش یافت.

بنایی که طراحی و اجرای آن را یکی از معماران مبرّز و بارز ایران، دکتر محمّدمهدی محمودی، بنیان‌گذار شرکت هرم‌پی بر عهده داشته و از چنان مرتبۀ‌ اعلایی برخوردار است که به جهت طراحی معماری خاصش، در سال ۲۰۰۳ نامزد دریافت جایزۀ آقاخان، یکی از معتبرترین جوایز معماری جهان شد. شاید چون سازه و ساختمانی اصیل دارد، متناسب با روح ایرانی، و مناسب برای برگزاری مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی، علمی و حتی سیاسی و دیپلماتیک. از این رو،  مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن می‌تواند برای کسانی که می‌خواهند پرشورترین رویدادها را برپا کنند، با تجربه‌ای متفاوت روبه‌رو خواهند شد و این همه به تفاوت و جسارت در طراحی بنا برمی‌گردد.  زیرا سبب می‌شود نگاه مشتریان و میهمانان رویدادها را به خود جلب می‌کند و همواره در خاطر و خاطره‌شان، ساعاتی دل‌انگیز و خوشایند ثبت خواهد شد. زیرا این معمار یک بناست که می‌تواند با طراحی هوش‌مندانۀ خود، با وام‌گیری از اهداف ساخت آن، آیینه‌ای تمام‌نما باشد از مقصود و منظور گردانندگان آن و همین مهم می‌تواند تأثیری بس مثبت در روحیه و روابط برگزارکنندگان همایش‌ها، سمینارها، کنگره‌ها، گردهمایی و نشست‌ها داشته باشد. ازاین ‌رو تمام کوشش بر آن قرار گرفته است تا میهمانان رویدادها، محیطی آرامش‌بخش را تجربه کنند .

ساحتمان مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن یک ویژگی خاصِ متمایزکننده از دیگر همتایانش دارد؛ آجرهای قرمزرنگ به‌کاررفته در نما چنان که در معماری اصیل ایرانی رایج بوده و هست و این هم‌خوانی و نزدیکی با فرهنگ کشورمان، تا برای کسی که ساعاتی را در آن سپری می‌کند تا در رویدادی باشکوه حاضر باشد، حال‌‌وهوایی به‌یادماندنی ایجاد کند و گرما می‌بخشد.  افزون بر این موقعیت رایزن به‌گونه‌ای است که چون در یکی از مرتفع‌ترین نقاط تهران واقع شده، اشرافی حیرت‌انگیز را برای حاضران در رویدادها نسبت به تمامِ پایتخت پدید می‌آورد. به همین دلیل امکان چیدمان‌های متنوع، متناسب با هرگونه بهره‌برداری در رایزن فراهم است و این انعطاف‌پذیری در میزبانیِ رایزن، از ارزش‌‌افزوده‌های آن است. از دیگر نکات حائز اهمیت در طراحی داخلی رایزن، دیوارهای چوبی، موکت‌ها و پارکت‌ها، پله‌های سنگیِ مشکی، نرده‌های پهنِ دوجداره، سقف‌های وافل و... است و همۀ این‌ها در کنار یک‌دیگر محیطی اصیل را خلق کرده‌اند که آرامشی خاطره‌انگیز را به میهمانان خود هدیه می‌دهند.

مشتریان

شرکت نفت
شرکت نفت
سازمان بنادر و دریانوردی
سازمان بنادر و دریانوردی
ایران خودرو
ایران خودرو
سایپا
سایپا
مشاهده لیست کامل مشتریان